Category Archives: Internet

Olcsó laptop variációk

Épp úgy, mint az olcsó modellek esetében, a drágább, széleskörűbb felhasználásra készült gépekből is temérdek található a piacon. Szinte végtelen a kínálat a piacon, épp ezért nem is könnyű azonnal megtalálni az igényeinknek és a pénztárcánknak ideális számítógépet. Még bonyolultabb a helyzet akkor, ha a könnyű hordozhatóság is bekerül a lépbe. Szerencsére manapság már ezekből sincs hiány, ugyanakkor felmerül a kérdés: mégis melyik gyártó készülékei között érdemes keresgélni? Az általánosítás helyett mi ebben a cikkben most egy MSI, valamint egy Dell laptopot mutatunk be.

Az MSI laptop (http://hu.msi.com), amelyet választottunk a GS70 Stealth. Már a külsején is látszik, hogy egy profi, elsősorban játékra szánt eszközről van szó, amelynek a különféle grafikus munkák elvégzése sem okoz problémát. Ezt a hardver csak alátámasztja, hiszen a vékonynak nem mondható gépházban egy Intel Core i7 processzor, 8GB ram, valamint egy nVidia GeForve GT765 kapott helyett. Ezzel manapság a legtöbb játék elfuttatható megfelelő minőségben. A sok helynek köszönhetően a gyártónak a portokkal sem kellett spórolnia, ennek megfelelően megtalálható 4 USB csatlakozó, egy HDMI kimenet, valamint további extrák is. A játékoknak jócskán van hol elférnie, hiszen az MSI egy 750 GB-os merevlemezzel látta el a notebookot. Persze örültünk volna, ha a tárkapacitás eléri az egyre jobban elterjedő 1 TB-ot, de akinek nagyon szüksége van ekkora kapacitásra, az utólag meg tudja oldani a bővítést. Bővebb információért kattints ide : http://www.digiprime.hu/laptop/msi-laptop

A Dell bivalyerős laptopjának (http://www.dell.com/hu/p/laptops-ec) ugyancsak nincs oka szégyenkeznije, hiszen az Intel Core i7-es processzorának, 8 GB memóriájának és az AMD Radeon 8790M grafikus kártyájának köszönhetően méltó riválisa a GS70 Stealth-nek. Az egyetlen dolog, amiben a gyártó gépe elmarad az a merevlemez mérete, ez ugyanis csak 500 GB. Ez a mai világban persze még mindig elegendőnek mondható, különösen akkor, ha valaki csak különféle médiatartalmakat, így például képeket, zenéket és videókat tárol a gépén, játékokat nem. Erős teljesítménye ellenére ez a Dell laptop igencsak korrekt üzemidővel rendelkezik: a gyártó hivatalos álláspontja szerint egy töltéssel több mint 5 órát bír, míg az MSI modellje valamivel kevesebbet. Nézz kürül itt : http://www.digiprime.hu/laptop/dell-laptop

Jó szokásokkal könnyebb az élet

Mi a helyzet abban az esetben, ha megvannak a kisebb célok, de valahogy mégsem megy kellőképpen a csinálás? Ezzel senki sincsen egyedül, így egy pillanatra sem kell pánikba esni. Sajnos az a helyzet, hogy bármilyen álmot is tűz ki maga elé az ember, legyen szó akár egy egészen kicsi valamiről, a mindennapok során számos megpróbáltatáson végig kell mennie az embernek, mielőtt elérné. Érdemes csak belegondolni, hogy hiába határozza el valaki, hogy márpedig ő minden nap el fog menni futni, a gyakorlatban szinte kizárt, hogy az esetek száz százalékában erre lehetőség nyíljon. Az illető kedvétől és pillanatnyi hangulatától kezdve az időjárási viszonyokon át egészen más külső tényezőkig sok dolog befolyásolhatja, sikerül-e megvalósítani a célkitűzéseket és fenntartani a szokásokat. Annak érdekében, hogy a különféle jó szokásokat könnyebben meg lehessen tartani, a problémákra előre megadott válaszok szükségesek. Ezek a válaszok ezerszer hatékonyabb működnek, mintha az ember simán csak magára erőltetné a teendőt, majd a sok frusztrációtól kiégve. Az előre megadott válaszok mondhatni automatikusan megoldják az ilyen-olyan nehézségeket. Természetesen lehetetlen minden egyes problémára előre felkészülni, de nem is feltétlenül muszáj. A legjobb, ha első körben felírunk magunknak néhányat a lehetséges problémákból, melyeket később bármikor bővíthetünk a tapasztalatunknak köszönhetően. Így egy idő után szinte minden problémára lesz egy előre megadott válaszunk.

Ez persze még önmagában sajnos nem lesz elég, hiszen továbbra is egy problémáról lesz szó. Fontos, hogy találjunk egy megoldást az adott problémára, aminek köszönhetően újra élvezetessé válhat az adott feladat, és nem fogunk letenni a csinálásról. Jöjjön egy egyszerű példa: aki például nem érez kellő motivációt a futásra, annak érdemes egy teljesen új zenei listát készítenie a kedvenc számaiból, így nagyobb motivációja lesz kimozdulni a házból. Természetesen mindenkinél más és más dolog működhet, ezért más tanácsait elsősorban másodlagos segítségként érdemes használni.

Forrás: http://csinaldmeg.zalaba.eu/jo-szokasok-utmutato/

Keresőoptimalizálás határok nélkül

A keresőoptimalizálás napjaink online marketingjének egyik legnépszerűbb eszköze, amelynek segítségével egy adott weblap hamarabb és többször bukkanhat fel a különféle keresőmotorok, így például a Google találati listáján. Ez hatalmas előnyhöz juttathatja az egyes oldalakat, hiszen így anélkül növelhető jelentősen a látogatók száma, hogy fizetni kéne a kedvezőbb keresési eredményekért. A keresőoptimalizálás több területet is megcélozhat, többek között alkalmazható videókra, képekre, vagy akár egy adott iparághoz kapcsolódó témákra.

Egy oldal optimalizáláshoz nem csupán az szükséges, hogy jól átgondolt technikai háttérrel rendelkezzen, a megfelelő minőségű és mennyiségű tartalom is elengedhetetlen, hiszen ezek együttesével növelhető a kulcsszavak relevanciája.

Ezen információk alapján a keresőoptimalizálás egyszerűnek tűnhet, ám a gyakorlatban már sokkal nehezebb a sikeres megvalósítás. A keresőmotorral rendelkező vállalatok nem nyújtanak hivatalos ismeretanyagot, ezért csak folyamatos megfigyeléssel, statisztikák követésével, majd a megfelelő következtetések levonásával végezhető megfelelően, emellett pedig nem biztos, hogy egy korábban már bevált módszer alkalmazható lesz egy évvel, vagy akár egy hónappal később – ebből kifolyólag nincsenek előre kalkulálható biztos eredmények.

Fontos a megfelelő technika használata is, hiszen akadnak olyan megoldások, melyeket etikátlannak tartanak a keresőóriások, ezért használatuk nem hogy javítani, de még rontani is fogja egy adott weboldal helyezését. Érdemes az elfogadott, hosszú távon sikereket hozó megoldásokra alapozni.